Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عصر روز گذشته ابلاغیه‌ای توسط رئیس مرکز ملی فضای مجازی واصل شد که بر اساس آن، مجوز قانونی صادره آن مرکز در سال 1395 در خصوص استقرار سرورهای شبکه توزیع محتوای پیام رسان تلگرام(CDN) در ایران لغو و باطل اعلام شده است.

اما سوال اینجاست که شبکه توزیع محتوای پیام رسان تلگرام یا همان «CDN» دقیقا چه نقشی را ایفا می‌کردند و دلیل لغو آنها چیست؟

سید علیرضا آل داوود پژوهشگر و کارشناس فضای مجازی در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص ماهیت شبکه توزیع محتوای پیام‌رسان تلگرام گفت : " در دوره قبلی مدیریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، موضوع قانون‌مندی فضای مجازی در کشور مطرح شد و یکی از مهم‌ترین مصداق‌های آن پیام‌رسان‌های معروف مانند تلگرام بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین زمینه پیشنهاد شبکه توزیع محتوا یا همان «CDN» به تلگرام مطرح شد و هدف آن نیز دسترسی آسانتر و سریع‌تر کاربران داخلی به اطلاعات خود در این پیام‌رسان بود.

مهم‌ترین ویژگی که شبکه توزیع محتوا تلگرام داشت، این بود که باعث می‌شد اطلاعات در این پیام‌رسان با استفاده از شبکه اینترنت ملی جابه‌جا شود و در نتیجه سرعت جابه‌جایی این اطلاعات چندین برابر شد. در مقابل این هزینه چند میلیارد تومانی که کشور بابت راه اندازی سرورهای شبکه توزیع محتوا تلگرام متقبل شد؛  مسئولین کشورمان بارها اعلام کردند که پیام‌رسان تلگرام در صورتی می‌تواند در ایران ادامه حیاط دهد که امکان مدیریت محتوی و مخصوصا کانال‌ها از طرف تلگرام به کشور داده شود.

آل داوود ادامه داد : اما مدیرعامل تلگرام علارغم اینکه 80 درصد پهنای باند پیام‌ر‌سانش را کاربران ایرانی تشکیل می‌دادند، از این مهم سرباززد و به دستگاهای اجرایی ما پاسخی نداد. این امر زمینه رخ دادن بسیاری از فجایع در داخل کشور شد؛ فجایعی از جمله تشکیل 15 هزار کانال ضد اخلاقی، ضدانقلابی و بنگاه‌های شایعه پراکنی که همگی با بودجه ایران و از طریق شبکه توزیع محتوای پیام‌رسان تلگرام فعالیت می‌کردند و به دلیل عدم دسترسی ایران به مدیریت محتوا فعالیت آنها ادامه یافت.

آل داوود با اشاره به این مهم که هیچ کشوری امکان استفاده از «CDN» را به راحتی فراهم نمی‌کند ادامه داد : مسئولین در جهت افزایش سرعت پیام‌رسان تلگرام و سهولت در فعالیت کاربران داخلی، شبکه توزیع محتوای پیام‌رسان تلگرام را با بودجه خود ایجاد کرد و به دلیل عدم همکاری مدیرعامل تلگرام مبنی بر ایجاد دسترسی مدیریت محتوا، نتایج جبران ناپذیری برای کشور برجای گذاشت. مهم‌ترین فجایعی که از طریق فعالیت آزادانه کانال‌های ضداخلاقی و ضدانقلابی در کشور رخ داد، اتفاقاتی از قبیل حمله تروریست‌های داعشی به مجلس، اغتشاشات اخیر در دی ماه و حمله دراویش آشوب‌گر به نیروی انتظامی که نتیجه آنها شهادت جوانانی بود که به کشور تحمیل شد.

همچنین بر اساس گزارش سازمان ثبت احوال سال گذشته 175 هزار طلاق بین زوج‌های جوان صورت گرفته است که عامل اصلی آن را می‌توان فعالیت آزادانه کانال‌های ضدارزشی با محتویات مخرب و اثرگذار بر بنیان خانواده‌ها ذکر کرد. دروغ‌گویی، تهمت زنی و شایعه پراکنی‌های بیشمار شبکه های ضد انقلاب با هدف ایجاد شکاف بین مردم و مسئولین نیز از دیگر پیامد‌های جبران ناپذیر دسترسی آزادانه به این کانال‌های معاند به وسیله شبکه توزیع محتوا یا همان «CDN» تلگرام بود.

در انتها این موضوع حائز اهمیت است که پس از قطع سرورهای شبکه توزیع محتوا یا همان «CDN» تلگرام، قطعا این پیام‌رسان با اختلالاتی مواجه خواهد؛ اما در عوض میلیاردها تومان از پول بیت المال به صورت بیهوده خرج نخواهد شد و در کشور باقی خواهد ماند. در پایان لازم به ذکر است که با قطع «CDN» تلگرام و قطع دسترسی این پیام‌رسان به ترافیک داخلی، شرکت ارتباطات زیرساخت، باید به جد از اختصاص پهنای باند بیشتر به این پیام‌رسان پرهیز کند؛ چراکه هرگونه افزایش سرعت پهنای باند بین المللی، پیش از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات خلاف قانون است.

امید است لغو شبکه توزیع محتوای پیام رسان تلگرام (CDN) در ایران بتواند فجایع پیش آمده در کشور را تا حدی جبران کند و عاملی در جهت تقویت پیام‌رسان‌های داخلی و زیرساخت‌های آنها در آینده‌ای نه چندان دور شود.

انتهای پیام/

لغو شبکه توزیع محتوای پیام‌رسان تلگرام چه نتایجی دربرخواهد داشت؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تلگرام فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۲۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۱۳ میلیاردی به شبکه توزیع برق سیستان و بلوچستان

شرایط جوی اخیر ۱۱۳ میلیارد تومان خسارت به شبکه توزیع برق سیستان و بلوچستان وارد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محمد رئیسی با اشاره به این مطلب گفت: باد، باران و سیلاب دو ماه اخیر در مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان 113 میلیارد تومان خسارت به شبکه توزیع برق این منطقه وارد کرد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان افزود: 658 اصله پایه شبکه فشار متوسط و ضعیف، 29 دستگاه ترانسفورماتور و 40 کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف از جمله حجم خسارت وارد شده ناشی از شرایط جوی به شبکه توزیع برق سیستان و بلوچستان است.

وی ادامه داد: به دنبال وقوع این شرایط جوی، 282 تیم عملیاتی به همراه تمام تیم‌های پیمانکاری این شرکت نسبت به اصلاح و احداث مجدد شبکه‌های آسیب دیده برق اقدام کردند.

رئیسی با بیان اینکه بزرگترین چالش پرسنل عملیاتی این شرکت در شرایط بحرانی جهت اصلاح و پایداری شبکه برق، نبود راه دسترسی است، بیان کرد: پرسنل این شرکت گاهی با عبور از مسیر رودخانه‌ها، استفاده از بالگرد، قایق و خودروهای آفرودی نسبت به اصلاح شبکه‌های برق مناطق اقدام می‌کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان افزود: شهروندان ضمن رعایت نکات ایمنی، در صورت بروز هرگونه خسارت یا خاموشی شبکه برق موارد را از طریق سامانه 121 یا نرم افزار برق من ثبت و پیگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع ناترازی بنزین در گرو کوتاهی دست سودجویان
  • خسارت ۱۱۳ میلیاردی به شبکه توزیع برق سیستان و بلوچستان
  • رئیسی: دولت به رفاه مردم در فضای مجازی توجه دارد
  • پاول دورف، تلگرام را امن‌تر از واتساپ و سیگنال می‌داند
  • هدف‌گذاری تبدیل ۱۶۰۰ کیلومتر سیم به کابل خودنگهدار
  • عامل ۸۰درصد دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری کاربران چیست؟
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است
  • از باز کردن پیام‌هایی با محتوای بسته معیشتی و سبد کالا بپرهیزید
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟