Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - سوال: آیا جهش در مصرف محتوای بومی اینترنت، بدلیل فیلتر شدن تلگرام و سپس ادامه فعالیت پوسته‌های داخلی آن نیست؟
یک توییت از وزیر، یک گمانه از ما
زهرا میرخانی - وزیر ارتباطات هفته گذشته با انتشار توییتی از رشد ترافیک شبکه‌ ملی اطلاعات به واسطه استقبال از محتوا و خدمات ایرانی خبر داد.

وی در حساب کاربری توییتر خود نوشته است: «با وجود موانع جدی برای نوپاها، نشانگر مرکز ملی تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات در تهران، دیشب از عدد ۷۲۴ گیگابیت بر ثانیه گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال ۹۵ این میزان ۸ گیگابیت بر ثانیه و سوم خرداد ماه جاری ۳۰۳ گیگابیت بود. رشد مصرف محتوای بومی و استقبال از خدمات ایرانی چشمگیر است.»

البته این که چرا شاخص‌های امسال با دو سال پیش یعنی سال 95 مقایسه شده است و سال 96 به کل از قلم افتاده، خود جای سوال است اما نکته مهم در توییت وزیر ارتباطات رشد جهشی مصرف محتوای بومی و استقبال کاربران از محتوای داخلی از خردادماه سال جاری تا کنون است.
علی‌القاعده موضوع این یادداشت، تشکیک در این آمار و ارقام نیست اما جزئیات چرایی و چگونگی این اتفاق محل سوال است. به طور مشخص چه اتفاقی رخ داده و چه میزان محتوای داخلی تولید شده است که طی 5 ماه گذشته به ناگاه کاربران تشویق شده‌اند که مصرف محتوای بومی را بالا ببرند که اینک شاهد جهش دوبرابری هستیم؟
به طور مشخص استفاده از کدام محتواها، سایت‌ها و خدمات ایرانی باعث این تغییر ناگهانی شده است؟

اما نگارنده یک گمانه برای خود متصور است؛ اگر خاطرتان باشد گفته می‌شد که 60 درصد پهنای باند کشور به تلگرام اختصاص یافته بود. از 11 اردیبهشت که تلگرام فیلتر شد بخشی از کاربران با فیلترشکن به راه خود ادامه دادند و بخشی دیگر نیز به واسطه‌های داخلی تلگرام نظیر هاتگرام و تگرام‌طلایی پیوستند و طبیعی است که با دوتکه شدن کاربران تلگرام بخشی که با پوسته‌های داخلی تلگرام به کار خود ادامه دادند دیگر ترافیکی را به خارج منتقل نمی‌کنند.

حال سوال اینجاست که آیا آمار سیر جهش مصرف محتوای بومی در صورت توقف کار پوسته‌های تلگرامی دچار شیب نزولی نشده و بازگشت به عقب نخواهد داشت؟

 چنانچه گمانه‌زنی ما دراین خصوص اشتباه و بیراه است، بد نیست دلایل افزایش استقبال از محتوای بومی و خدمات ایرانی و مصادیق جزء به جزء آن که به زعم وزیر ارتباطات به حساب نوپاها گذاشته شده، در گزارشی شرح داده شود تا همه درک مشخص و واحدی از چرایی و چگونگی این جهش چشمگیر داشته باشند. چراکه بی‌شک رشد دوبرابری مصرف محتوای بومی ظرف 5 ماه اتفاق مبارک و خوشایندی است که باید همه در جریان جزئیات این جهش قرار گرفته و نسبت به استمرار آن اقدامات لازم به عمل آید. (منبع:عصرارتباط)
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: توییتر آذری جهرمی محتوای بومی شبکه ملی اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۱۷۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برادر همسر رهبری: به لحاظ عقلانی تلگرام باید بسته می‌شد | گفتم از نفسش بیندازید تا بگوید چشم!

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تاکید کرد: من بارها به موضوع بستن اینستاگرام واکنش نشان داده‌ام که اگر میبندید، درست ببندید. ما در بستن پلتفرم‌ها مثل تلگرام و اینستاگرام به ذی نفعان فکر نمی‌کنیم.

به گزارش خبرآنلاین، حسن خجسته، نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، در گفتگویی، با تاکید بر اینکه وزیر ارتباطات حتما باید تحصیل‌کرده ارتباطات و مدیریت رسانه باشد، گفت: در رابطه با ارتباطات اینترنتی کشور سه دیدگاه کلان و مسلط وجود دارد.

 

یک دیدگاه، دیدگاه اخلاق گرایان یا اولیا است؛ اینها به طور قطعی با اینترنت مخالف هستند و ربطی هم به دین ندارد مثل پدر و مادر یا رئیس یک سازمان. گروه دوم فن گرایان هستند که می‌گویند اگر همه چیز را به ارتباطات واگذار کنیم اسلام به پیروزی کامل می‌رسد و اسلام صادر می‌شود. گروه سوم جامعه گرایان هستند و می‌گویند ارتباطات جدید محاسن و معایبی دارد و باید بهترین استفاده را بکنیم که بیشترین بهره را ببریم.

خجسته ادامه داد: من بارها به موضوع بستن اینستاگرام واکنش نشان داده‌ام که اگر میبندید، درست ببندید. ما در بستن پلتفرم‌ها مثل تلگرام و اینستاگرام به ذی نفعان فکر نمی‌کنیم. تلگرام به لحاظ عقلانی باید بسته می‌شد، زیرا یک پلتفرمی است که قوانین شما را زیر پا می‌گذارد، مثال این موضوع این است که عده‌ای بدون داشتن گذرنامه وارد کشور و خاک شما بشوند! همینطور تلگرام از سانسور و مدیریت اطلاعات استفاده نمی‌کند و بجای آن از قابلیت متعادل‌سازی استفاده می‌کنند.

وی در پایان تاکید کرد: من از همان زمان به یاد دارم که تاکید می‌کردم تلگرام را از نفس بندازید تا بیاید بگوید چشم!

دیگر خبرها

  • اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • این کشور در اروپا مسئول نظارت بر تلگرام شد!
  • تلگرام تحت نظارت بلژیک
  • اجاره تلویزیون ‌های شهری و نمایشگاهی در ابعاد مختلف توسط تشریفات رایکا!
  • از باز کردن پیام‌هایی با محتوای بسته معیشتی و سبد کالا بپرهیزید
  • تولید و مصرف گاز در ایران سربه‌سر شده است
  • برادر همسر رهبری: به لحاظ عقلانی تلگرام باید بسته می‌شد | گفتم از نفسش بیندازید تا بگوید چشم!
  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • محتوای فرهنگی برای کاروان‌های حج استان سمنان تدوین شود