Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@07:22:54 GMT

تلگرام منبع اصلی دریافت خبر برای مردم ایران است!

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۴۵۵۲۴

تلگرام منبع اصلی دریافت خبر برای مردم ایران است!

به گزارش جماران؛ روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: در سال‌های اخیر قدرت فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در انتشار اخبار به میزان قابل‌ملاحظه‌ای افزایش یافته است؛ به‌طوری‌که به‌تازگی اعضای کمیسیون تلفیق مجلس ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تولید محتوا در فضای مجازی تخصیص دادند که براساس جدول تعیین شده، این مبلغ در اختیار سازمان صدا و سیما، سازمان فرهنگ و ارتباطات، سازمان تبلیغات اسلامی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. قرار می‌گیرد.

این مصوبه با انتقادات زیادی از سوی مسوولان و متخصصان رسانه‌ای مواجه شده است. زیرا بررسی‌ها نشان می‌دهد که رسانه‌های رسمی اعم از صداوسیما و خبرگزاری ها، خود حضور چندان موفقی در این فضا نداشته و آنچنان که باید در جلب توجه و اعتماد مخاطبان این فضاها موفق نبوده‌اند.

نفوذ پایین رسانه‌های رسمی در شبکه‌های اجتماعی صداوسیما، مغلوب رسانه‌های غیررسمی

بررسی‌های پلت‌فرم «زلکا» (بستر تحلیل رسانه و اخبار به کمک هوش مصنوعی) از اکانت‌های مختلف موجود در شبکه‌های اجتماعی، حاکی از آن است که میزان اقبال افراد به اخبار و مطالب اکانت‌های متعلق به صداوسیما، کمتر از ۲۵ درصد است؛  البته که برخی از کاربران در توییتر از این اخبار به‌عنوان مرجع برای تایید صحبت‌هایشان استفاده می‌کنند. عموما اکانت‌های رسمی خبرگزاری‌های آنلاین در توییتر کمتر از ۱۰۰ هزار دنبال‌کننده دارند که متوسط میزان نرخ مشارکت‌شان ۰/۳ درصد است. (نرخ مشارکت در شبکه‌های اجتماعی متفاوت است. این مفهوم در اینستاگرام با فرمول (لایک+کامنت+تعداد ذخیره شدن) تقسیم بر (تعداد دنبال‌کنندگان) تعریف می‌شود. تعریف این مفهوم در توییتر پیچیده‌تر است)؛ این درحالی است که این عدد برای اکانت خبرنگاران یا فعالان رسانه‌ای در این شبکه اجتماعی، بیش از ۱۰۰ هزار دنبال‌کننده با نرخ مشارکت ۴/۵ درصد است. که نشان می‌دهد این افراد به‌عنوان اینفلوئنسرهایی مستقل، از رسانه رسمی که در آن شاغل هستند نفوذ بیشتری دارند.

حمید ضیایی پرور، استاد ارتباطات، می‌گوید: در شرایط حاضر که حضور رسانه‌های اجتماعی (رسانه‌های مستقل غیررسمی و فردی- اعم از اکانت‌های سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها در شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های اطلاع‌رسانی غیررسمی) تا این حد پررنگ و اثرگذار شده است، رسانه‌های کلاسیک و رسمی برای بقا و حفظ اثرگذاری رسانه‌ای خود، باید رویکرد خود را تغییر دهند. این تغییر رویکرد باید در دو بخش رخ دهد. یکی تغییر در سوژه‌یابی و بیرون کشیدن سوژه‌ها از دل صدای مردم و دیگری تجهیز به تکنولوژی‌های جدیدی که به‌واسطه گسترش رسانه‌های غیررسمی متداول شده‌اند. وی می‌افزاید: در دوره‌های قبلی نگاه رسانه‌های رسمی به مردم نگاهی گزینش شده بود و بخشی از صدای مردم را می‌شنیدند. اما اکنون تمام اقشار و حتی اقلیت‌ها صاحب تریبونند. ضیایی‌پرور معتقد است: اکنون عده‌ای از چنین اتفاقی که هرکس می‌تواند صدایی در اجتماع داشته باشد به‌عنوان آسیب یاد می‌کنند اما این حقیقتی است که چه خوب چه بد باید آن را پذیرفت و باقی چیزها را بر مبنای این امر تغییر داد. رسانه‌های غیررسمی آیینه اجتماعند و باید موضوعات را از دل این رسانه‌ها بیرون کشید.

این متخصص رسانه تاکید می‌کند: اگر رسانه‌های رسمی در همگام شدن با تغییرات تکنولوژیک جدید مقاومت کنند، به راحتی از گزینه‌های مردم حذف می‌شود و توان ارتباط با مردم را از دست می‌دهد. در ادامه آسیب‌شناسی افت قدرت رسانه‌های رسمی کشور، ضیایی‌پرور می‌گوید: رونق فعالیت رسانه در هر کشوری تابعی از رونق اقتصادی آن کشور است. میزان قدرت یک رسانه رسمی بسته به این است که وضعیت اقتصادی یک کشور چطور باشد. زمانی که کشور دارای اقتصاد آزاد است و فعالیت‌های تجاری در سطوح داخلی و بین‌المللی در جریان است، هم خبر بیشتری برای تولید محتوا و خبر برای رسانه‌ها وجود دارد و هم به تبع فعالیت‌های اقتصادی و بازرگانی که درجریان است، نیاز به استفاده از ابزارهای تبلیغاتی رسانه‌ها ایجاد می‌شود که این خود به درآمدزایی و قدرت گرفتن اقتصادی رسانه کمک می‌کند. وی تاکید می‌کند: وقتی کشوری از همه طرف تحریم است به‌طوری که نه تعاملی صورت می‌گیرد و به تراکنشی حاصل می‌شود، نه محتوایی برای تولید وجود دارد و نه نیازی به تبلیغ و استفاده از پتانسیل‌های رسانه به‌وجود می‌آید، قدرت رسانه‌های رسمی آن به حداقل می‌رسد و همین باعث می‌شود روزبه‌روز از نفوذ و تعداد مخاطبان آن کاسته شود. ضیایی‌پرور با اشاره به قدرت رسانه‌های رسمی در کشورهای پیشرفته صنعتی می‌گوید: در آلمان روزنامه‌هایی با ۳۶۰ صفحه منتشر می‌شود به‌طوری که هر شماره این روزنامه فقط یک کیلو کاغذ می‌طلبد. میسر شدن تولید چنین حجم محتوایی تنها به‌واسطه قوی بودن اقتصاد یک کشور شکل می‌گیرد که باعث می‌شود هم خبری برای انتشار و موضوعی برای صحبت (اعم از ایونت‌ها و تعاملات و...) وجود داشته باشد و هم تعاملاتی شکل گیرد که توان اقتصادی چاپ چنین حجم از محتوایی را ایجاد کند.

 تلگرام، منبع اصلی دریافت خبر

براساس آمار موجود از میزان بازدید محتوای وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی در زلکا، تلگرام برای مردم، اصلی‌ترین منبع دریافت اطلاعات است؛ به‌طوری‌که در ۱۰ دقیقه اول انتشار یک خبر در ۱۰۰ کانال برتر خبری فارسی، به‌طور متوسط شاهد بیش از ۲۰ هزار بازدید مطلب از سمت مخاطبان این کانال‌ها هستیم. تعداد کانال‌های فعال خبری در تلگرام بیش از ۱۳ هزار کانال است که در مقایسه با تعداد ۱۹۵۰ وب‌سایت خبری فارسی، عدد قابل‌توجهی است؛ روزانه بیش از ۲۰۰ هزار مطلب با ماهیت صرفا خبری در این کانال‌های تلگرامی با مجموع بیش از ۳/۵ میلیارد بازدید منتشر می‌شوند. براساس آمار زلکا، وب‌سایت‌های خبری در جایگاه دوم و توییتر در جایگاه سوم به‌عنوان منبع دریافت اخبار و اطلاعات برای مردم هستند. با اینکه تلگرام منبع اصلی دریافت اخبار توسط مردم است، اما بسیاری از اخبار مخصوصا اخبار حوادث و لحظه‌ای از توییتر به تلگرام، اینستاگرام و سایت‌های خبری راه پیدا می‌کنند.

انتشار اخبار در اینستاگرام نیز به‌دلیل ماهیت تصویری‌‌اش، سرعت پایینی دارد؛ با این حال مجموع بازدید خبرهای منتشر شده در این شبکه اجتماعی، در ۲۴ ساعت به‌طور میانگین بین ۱/۳ تا ۱/۹ میلیارد بازدید ناخالص (Impression) دریافت می‌کند. در ادامه اپلیکیشن‌های خبری، آخرین رتبه را از نظر اقبال مردم به جهت دریافت اخبار و اطلاعات، کسب می‌کند. که این عدم استقبال، به دلیل نفوذ پایین این نوع رسانه در جامعه است.

همچنین آمارها حاکی از آن است که شرکت‌ها عموما برای درج محتواهای تبلیغاتی و اخبار تجاری خود تلگرام را به سایت‌های خبری ترجیح می‌دهند. سایت‌های خبری روزانه به‌طور متوسط ۷ رپورتاژ به‌صورت خبر یا گزارش منتشر می‌کنند که احتمالا این عدد بزرگ‌تر است که این تعداد برای زلکا قابل اثبات است. این عدد برای کانال‌های تلگرامی چیزی حدود ۵ تا ۱۵ رپورتاژ یا تبلیغات در روز است که برخی از آنها با دریافت میزان مبلغ بیشتر، از لیبل تبلیغات استفاده برای این محتوا‌ها استفاده نمی‌کنند. مشخصا برای انتشار خبر اولویت روی تلگرام است و از وب‌سایت بیشتر برای بک لینک یا نیاز به منبع موثق برای خبر استفاده می‌کنند.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 شبکه های اجتماعی فضای مجازی تلگرام صداوسیما تلگرام در ایران سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 شبکه های اجتماعی رسانه های رسمی سایت های خبری ضیایی پرور کانال ها رسانه ها وب سایت سایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۵۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: فائزه فرهودی عضو هیأت علمی و استادیار دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه ادیان و مذاهب پس از انجام عملیات وعده صادق و تنبیه رژیم صهیونیستی، یادداشتی با عنوان «مهندسی پیام در رسانه ملی در عملیات وعده صادق» نوشته که برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است.

در این یادداشت می‌خوانیم؛

رسانه‌ها در چند دهه اخیر آنچنان به رشد و تأثیرگذاری رسیده‌اند که به یخش جدایی ناپذیری از زندگی بشر مبدل شده‌اند. رسانه ملی در هر کشوری نماینده مواضع دولت آن کشور است و به این جهت مورد توجه عموم قرار دارد و از این منظر حساسیت خبری در رسانه ملی نسبت به سایر رسانه‌ها بیشتر است.

همچنین دفاع در برابر هجوم رسانه‌ای معاندین یکی از کار ویژه‌های مهم مهندسی پیام در رسانه شمرده می‌شود لذا باید مجموعه‌ای از برنامه‌ریزی‌ها، طراحی‌ها و اقداماتی که باعث کاهش آسیب پذیری فکری نیروی انسانی (مخاطبان) شود با اتخاذ راهبردهای مناسبی مورد توجه مدیران بحران که در این بخش همان مدیران اطلاع رسانی شمرده می‌شوند قرار گیرد.

مهندسی پیام یعنی تشخیص ضرورت‌های اطلاع رسانی و در نظر گرفتن قالب‌های مناسب جهت پیام رسانی با توجه به موقعیت مخاطبان و نوع پیام که در حوزه رسانه مخصوصاً خبر رسانه مسئله بسیار مهمی است. چنانچه انتشار خبر فوری و مهمی در دستور شبکه خبری قرار بگیرد اهمیت مهندسی پیام دوچندان خواهد شد. مثلاً در عملیات وعده صادق و اطلاع رسانی درباره آن با توجه به اهمیت و گستردگی ابعاد آن بحث مهندسی پیام بسیار مهم بود.

در واقع با توجه به مهم و بی سابقه بودن عملیات وعده صادق انتظارات از رسانه ملی بیشتر بود. اما از سوی دیگر رسانه‌های صهیونیستی سعی در کوچک نمایی و بی اهمیت جلوه دادن حادثه داشتند که در این زمینه انتظار بود رسانه ملی به نحو بهتری خبر حادثه را پوشش دهد. تبیین تمام جوانب و ابعاد واقعه به شکل صحیح و روایت درست و دقیق از این حادثه نکته دیگری است که از رسانه ملی انتظار می‌رود در پوشش دهی اخبار مهم و فوری مورد توجه قرار دهد. علت و چرایی انجام این اقدام از سوی ایران مساله مهمی است که باید به درستی تبیین شود تا بهانه دست معاندین و یا افراد بی اطلاع و کم اطلاع داده نشود.

همچنین مساله حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، چرایی آن و نحوه انجام آن و انگیزه‌های اسرائیل از این اقدام باید به دقت تبیین شود تا عملیات وعده صادق که در پاسخ به این اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی صورت گرفت به درستی و با دقت مورد تحلیل کارشناسان و عموم مردم قرار گیرد.

به دلیل اینکه بسیاری از رسانه‌های معاند قصد ایجاد اسلام هراسی و ایران هراسی دارند لذا وظیفه اطلاع رسانی دقیق از سوی رسانه ملی بیشتر باید اهمیت داده شود و جوانب و ابعاد و چرایی وقوع این حادثه بهتر است به خوبی تبیین شود. علاوه بر اطلاع رسانی به عموم مردم، جهت دهی تحلیل‌های مردم هم از اهمیت زیادی برخوردار است تا ارزیابی‌های آنها به درستی و دقیق صورت بگیرد. ایجاد آرامش و امنیت روانی در بین مردم هم از نکات بسیار مهمی است که باید رسانه ملی به آن توجه داشته باشد. حتی در موضوعات و اتفاقات کم اهمیت تر معمولاً اطلاع رسانی‌هایی از قبل انجام می‌شود اما در خصوص عملیات وعده صادق که پاسخ تنبیهی ایران به اسرائیل است که در تاریخ بی نظیر بود و مانند آن را شاهد نبوده‌ایم متأسفانه از قبل هیچ اطلاع رسانی صورت نگرفت.

تأخیر در اطلاع رسانی‌ها، از دست دادن روایت اول در انعکاس اخبار فوری (آن هم خبری تا این حد حساس و مهم)، سپردن میدان رسانه به دست رسانه‌های بیگانه، و عدم استفاده از انواع تکنیک‌های پوشش رسانه‌ای باعث می‌شود فرصت‌های رسانه‌ای از دست برود و بهره‌مندی از شرایط به دست آمده کاهش یابد و این مهم اعتماد و اقبال عمومی را نسبت به رسانه ملی تقلیل خواهد داد.

یکی دیگر از جنبه‌های مهندسی پیام در زمان وقوع بحران است که با در نظر گرفتن مؤلفه‌های مهندسی پیام انتظار است که مدیریت بحران در سه سطح درون کشوری (داخلی)، برون کشوری (خارجی) و محیط عملیات برون کشوری صورت پذیرد. در قضیه عملیات وعده صادق رسانه ملی در این سه سطح وظیفه خطیری به عهده داشت و دارد. چنانچه در مدیریت بحران داخلی به خوبی عمل نکند به دلیل سو برداشت‌ها و عدم اطلاع از جوانب مختلف عملیات وعده صادق ممکن است در ذهن بسیاری از مردم سوالات مختلفی شکل بگیرد که بدون پاسخ باقی می‌ماند و چون از جانب رسانه ملی تغذیه خبری صحیح و اقناع کننده اتفاق نمی‌افتد مردم به سراغ رسانه‌های بیگانه می‌روند و اخبار مربوط به عملیات را از طریق آن رسانه‌ها پیگیری می‌کنند که این خود مصداق بارز بحران داخلی است.

در سطح مدیریت بحران خارجی انتظار است که رسانه ملی به تکنیک‌های خبری رسانه‌های خارجی و بعضاً معاند توجه داشته باشد و از آنها غافل نماند تا قضیه عملیات وعده صادق را وارونه جلوه ندهند که همین امر باعث می‌شود بعد بین‌المللی خبر خدشه دار شود و تحلیل و ارزیابی سایر کشورها در این موضوع به درستی شکل نگیرد. در سطح مدیریت بحران محیط عملیات برون کشوری رسانه ملی باید به تأثیر مخرب رسانه‌های رقیب و معاند بر اذهان عمومی کشور دقت داشته باشد و راهکارها و استراتژی‌های مناسب جهت مواجهه با این نوع بحران‌ها نیز تبیین شود.

به طور کلی مهندسی پیام در رسانه ملی در زمینه عملیات وعده صادق بیش از پیش احساس می‌شود و باید رویکرد مهندسی پیام رسانه ملی با بهره‌گیری از خرد اندیشمندان و متخصصان رسانه به درستی تبیین شود تا رسانه ملی بتواند در مواقع بحرانی و شرایط حساس کشور نقش خود را به درستی و با دقت انجام دهد.

کد خبر 6088863 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • حماس : پاسخ رسمی تل آویو به پیشنهادهای خود را دریافت کردیم
  • حاشیه مجدد در نشست خبری تن هاخ؛ محرومیت سه رسانه از طرح پرسش
  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند
  • ۱۰ رسانه جدید به جمع پایگاه‌های خبری ایلام پیوستند
  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • رئیسی در نشست خبری با رئیس جمهور سریلانکا: ایران آماده انتقال فناوری به کشورهای دیگر است
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت